Gepubliceerd op 3 september, 2022

Afbeelding naar contouren omzetten

Ik laat je in dit artikel zien hoe je een afbeelding om kunt zetten naar enkel de omlijning (de contouren) in Adobe Photoshop. Je kunt deze methode bijvoorbeeld gebruiken om van een illustratie een kleurplaat te maken.

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol door naar het eind van deze pagina (dit is een Engelstalige video).

Je kunt deze methode enkel gebruiken als je afbeelding een donkere omlijning heeft en een lichtere binnenkant. Wil je de afbeelding die ik gebruik downloaden? Klik dan hier.


Afbeelding naar omlijning

Open de afbeelding die je wil bewerken. De afbeelding die ik gebruik, was een PNG bestand met een transparante achtergrond. Ik heb hieraan een witte achtergrond toegevoegd en het vervolgens opgeslagen als een JPG bestand. Je hoeft dit niet te doen.

Om de afbeelding om te zetten naar enkel omlijningen, hoef je eigenlijk maar 1 laag toe te voegen. Creëer een drempel laag.

drempel


Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de drempelwaarde aanpassen totdat je omlijningen er goed uitzien!

drempelwaarde


Deze methode zal niet altijd goed werken (afhankelijk van de afbeelding die je gebruikt). Als dat het geval is, zijn er ook andere manieren om je afbeelding om te zetten in lijnen:

En dat is hoe je snel en eenvoudig een illustratie omzet naar enkel omlijningen in Adobe Photoshop. Onderstaand zie je het resultaat.

afbeelding naar omlijning


Wil je meer leren over bewerken? Lees dan de andere artikelen die ik geschreven heb over Photoshop en Lightroom of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal.

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials! Onderstaand vind je de video met (Engelstalige) instructies.


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Afbeelding naar omlijning omzetten in Photoshop

Berichtnavigatie