Gepubliceerd op 1 mei, 2022

Tanden wit maken

Ik laat je een snelle en simpele methode zien om tanden wit te maken in Adobe Photoshop.

Klik hier om de foto te downloaden die ik heb gebruikt.


Stap 1: Selectie maken

Open de foto die je wil bewerken. Selecteer de lasso en maak een selectie rondom de tanden. Deze selectie hoeft niet heel precies te zijn, zolang je maar alle tanden in de selectie meeneemt.

Zorg er wel voor dat de selectie niet te groot is. In de volgende stap veranderen we alles binnen deze selectie dat valt binnen het gele kleurbereik. Selecteer je meer dan alleen de tanden (de huid, bijvoorbeeld), dan kan het zijn dat deze delen ook veranderen van kleur als het valt binnen het gele kleurbereik. Om dat te voorkomen, is het goed om zo dicht mogelijk bij de tanden te blijven met je selectie.


Stap 2: Tanden wit maken

Voeg een ‘kleurtoon/verzadiging‘ aanpassingslaag toe.


Als je nu naar je lagen kijkt, zul je zien dat de kleurtoon/verzadiging laag een masker heeft. Omdat je zojuist met de lasso een selectie hebt gemaakt, zal alleen het gedeelte binnen deze selectie (het witte gedeelte in het masker) worden beïnvloed door de wijzigingen die je gaat maken. De zwarte delen van het masker geven aan dat deze gebieden in je foto ongewijzigd zullen blijven.


Zoals ik eerder al zei, vallen de tanden binnen het gele kleurbereik. Kies dus voor ‘gele tinten‘. Verlaag de verzadiging en verhoog eventueel de lichtheid om de tanden witter te maken. Zorg ervoor dat je hierin niet te ver gaat, dan zal het niet realistisch meer zijn. Kijk dus altijd goed naar je foto als je de wijzigingen maakt om ervoor te zorgen dat het er realistisch uitziet.


En dat is hoe je tanden wit maakt in Adobe Photoshop. Onderstaand zie je het resultaat (links is voor, rechts is na).

tanden wit maken


Leer meer over Photoshop

Meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials!


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Snel tanden wit maken in Photoshop

Berichtnavigatie