Gepubliceerd op 26 maart, 2022

Tekst rond object of model

Ik laat je zien hoe je een tekst om een onderwerp (model of object) heen kunt laten lopen in Adobe Photoshop. Zo creëer je hetzelfde effect als in een tijdschrift.

Liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol verder naar het eind van deze pagina (dit is een Engelstalige video).

Klik hier om de foto te downloaden die ik gebruik.


Stap 1: Maak selectie

Ik maak eerst een aantal hulplijnen. Om dit te doen, selecteer je ‘verplaatsen‘ en klik je op de liniaal. Hou deze vast en sleep dan naar beneden of opzij.

Zie je de linialen niet? Druk dan op CTRL+R. Ik gebruik deze hulplijnen om de selectie te maken, waarbinnen de tekst straks komt.


Selecteer de pen. Selecteer ‘vorm‘ en kies bij vul en lijn voor ‘geen kleur‘.


Maak een selectie rond je onderwerp. Begin bij de ene hulplijn en eindig bij de andere hulplijn. Als je klaar bent met de selectie rond je onderwerp, kun je de hulplijnen volgen (klik in de hoeken) om de selectie dicht te maken. De hulplijnen zorgen ervoor dat de rest van de selectie recht is. Zorg dat je selectie eindigt op de plek waar je gestart bent, zodat de selectie helemaal dicht is.


Stap 2: Tekst rond object of model

Selecteer nu de tool horizontale tekst. Klik in je selectie, je kunt hier nu een tekst typen of plakken. Ik lijn de tekst rechts uit, omdat dit het best uitkomt in combinatie met de hond. Lijn de tekst uit op de manier die het best bij jouw foto past.


Ik heb nu het hele gebied opgevuld door de lorem ipsum tekst te kopiëren en plakken, maar je kunt hier natuurlijk elke gewenste tekst plaatsen. Pas de tekengrootte en regelafstand aan om ervoor te zorgen dat je tekst perfect past binnen de selectie.

tekst rond object


En zo creëer je een tekst die rond een model of object loopt in Adobe Photoshop!


Leer meer over Photoshop

Wil je meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials! Onderstaand vind je de (Engelstalige) instructievideo.


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Laat tekst rond object of model lopen in Photoshop

Berichtnavigatie