Gepubliceerd op 24 juli, 2022

Tekst in perspectief plaatsen in een hoek

Wil je weten hoe je eenvoudig een tekst in perspectief kunt plaatsen in een hoek? In dit artikel laat ik je zien hoe je dat doet in Adobe Photoshop!

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol naar het eind van deze pagina (dit is een Engelstalige video).

Klik hier om de afbeelding die ik gebruik te downloaden.


Stap 1: Tekst creëren

Open een afbeelding of foto met een hoek (bijvoorbeeld een kamer). Selecteer vervolgens de tool horizontale tekst en kies een lettertype en een kleur voor je tekst uit. Typ je tekst.

Selecteer daarna verplaatsen en druk op CTRL+T om vrije transformatie te activeren. Je kunt nu het formaat van je tekst wijzigen en de tekst verplaatsen. Plaats deze op de muur en zorg dat de hoek ongeveer in het midden van je tekst zit.


Stap 2: Tekst in perspectief

Klik met je rechtermuisknop op je tekstlaag en selecteer ‘omzetten in slim object‘.

Navigeer vervolgens, met je tekstlaag geselecteerd, naar ‘Bewerken > Perspectief verdraaien‘. Selecteer (met lay-out geselecteerd) beide kanten van je tekst op de muur. Begin met de ene kant en stop in de hoek.


Selecteer vervolgens ook de andere kant van de tekst. Zorg dat de twee selecties in de hoek bij elkaar komen.


Wanneer allebei de kanten van je tekst geselecteerd zijn, selecteer je verdraaien. Je kunt de punten nu verplaatsen om de tekst in perspectief te plaatsen. Volg de lijnen van de muur om het juiste perspectief te krijgen!

Wanneer je een punt verplaatst, kan het zijn dat een ander punt ook verplaatst. Controleer dus altijd goed of alle punten nog op de juiste plek staan, zodat je perspectief klopt.


Wanneer je klaar bent, druk je op enter of op het ✓ icoon om de wijzigingen toe te passen.

Ben je niet tevreden over het perspectief? Dubbelklik dan op de laag ‘perspectief verdraaien’. Je kunt het perspectief nu wijzigen.

En dat is hoe je in Adobe Photoshop een tekst in perspectief kunt plaatsen in een hoek. Onderstaand zie je het resultaat!

tekst in perspectief


Meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials! Onderstaand vind je de (Engelstalige) tutorial.


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Plaats tekst in perspectief in een hoek in Photoshop

Berichtnavigatie