Gepubliceerd op 29 september, 2022

Foto in polaroid plaatsen

Ik laat je zien hoe je jouw foto’s in een polaroid kunt plaatsen in Adobe Photoshop.

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol verder naar het eind van deze pagina (dit is een Engelstalige video).

Je kunt hiervoor iedere foto of afbeelding met daarop polaroids gebruiken. Je kunt de afbeelding die ik gebruikt heb hier downloaden.


Stap 1: Kader selecteren

De afbeelding die ik gebruik, heeft zwarte kaders die ik wil vervangen door mijn zelf gekozen foto’s. Om dat te doen, moet je het eerste kader eerst selecteren. Ik gebruik hiervoor de tool snelle selectie.

selecteren


Druk nu op CTRL+J om het geselecteerde gebied te dupliceren. Je hebt nu een nieuwe laag met enkel het kader en een transparante achtergrond. Om te weten welke laag bij welk kader hoort, noem ik deze laag ‘links’.

kader


Stap 2: Foto in polaroid

Open vervolgens de foto die je in het kader van de polaroid wil plaatsen. Selecteer verplaatsen en sleep deze foto richting het bestand met de polaroids. Plaats de foto over deze afbeelding heen.

Zorg ervoor dat de laag met je foto direct boven de laag met je kader staat. Druk op ALT+CTRL+G om een uitknipmasker te maken. Je foto is nu in het kader eronder geplaatst (je kunt dit zien aan het icoon met het pijltje).

uitknipmasker


De foto is nu al wel in het kader geplaatst, maar deze past nog niet goed. Om dat aan te passen, druk je op CTRL+T om vrije transformatie te activeren. Je kunt nu het formaat van je foto wijzigen en de foto roteren om deze goed in het kader te laten passen.

vrije transformatie


Klik vervolgens op het ✓ icoon. Je hebt nu je eerste foto in het kader van de polaroid geplaatst.

Door een nieuwe laag te creëren met enkel het kader en gebruik te maken van een uitknipmasker, voorkom je dat de foto’s elkaar overlappen. Wanneer je ervoor zou kiezen om de kaders enkel te verwijderen en de foto’s erachter te plaatsen, bestaat de kans dat de foto’s elkaar overlappen als deze te breed zijn of als de kaders te dicht bij elkaar staan. Door deze methode te gebruiken, zorg je ervoor dat de foto enkel in het kader staat waarin deze moet staan.

Daarnaast is een voordeel van deze methode dat je het formaat en de positie van je foto op ieder gewenst moment kunt aanpassen. Daarover straks meer!


Stap 3: Foto’s in andere kaders plaatsen

Om je foto’s ook in de andere kaders te plaatsen, moet je dit proces herhalen. Selecteer de achtergrondlaag en gebruik de tool snelle selectie om het volgende kader te selecteren.

Druk op CTRL+J om het geselecteerde gebied te dupliceren. Geef deze laag weer een nieuwe naam om het overzichtelijk te houden.

Open daarna de volgende foto die je wil gebruiken. Selecteer verplaatsen en sleep deze foto weer richting het bestand met de polaroids.

Zorg ervoor dat de laag met deze foto direct boven de laag met het kader staat waarin je de foto wil plaatsen. Druk nu weer op ALT+CTRL+G om een uitknipmasker te maken. Druk op CTRL+T om de foto passend te maken.

Herhaal dit tot al je polaroid kaders gevuld zijn. Je lagen moeten er nu ongeveer hetzelfde uitzien als in onderstaande afbeelding.

lagen


Wil je het formaat of de positie van een foto wijzigen? Selecteer die laag dan. Zorg ervoor dat je de laag met de foto selecteert (die met het pijltje ernaast) en niet het kader zelf. Druk op CTRL+T, je kunt het formaat en de positie van je foto nu aanpassen.

En dat is hoe je jouw foto’s in een polaroid plaatst in Adobe Photoshop!

foto in polaroid


Wil je meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs! Onderstaand vind je de (Engelstalige) instructievideo.


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Foto in polaroid plaatsen in Photoshop

Berichtnavigatie