Gepubliceerd op 5 februari, 2023

Abstract ZigZag draaikolk effect met kleurverloop

In dit artikel laat ik je zien hoe je een abstract ZigZag draaikolk effect kunt maken met een kleurverloop in Adobe Photoshop.

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol verder naar het eind van deze pagina. Dit is een Engelstalige video.


Stap 1: Verloop creëren

Maak een nieuw bestand. Mijn bestand heeft een formaat van 1920×1080 pixels. Het maakt niet uit welke kleur achtergrond je bestand heeft.

Creëer vervolgens een verloop laag.

Verloop


Klik op het verloop om een ander verloop te kiezen. Selecteer het zwart met witte verloop.

Verander de stijl in gereflecteerd. Je kunt de instellingen die ik gebruikt heb terugvinden in onderstaande afbeelding. Hier kun je ook zien hoe je verloop er nu uit zou moeten zien.

Verloopvulling


Stap 2: ZigZag draaikolk effect

Zorg dat de verloopvulling laag geselecteerd is. Navigeer vervolgens naar ‘Filter > Vervorm > ZigZag‘.

Je krijgt nu waarschijnlijk de melding te zien dat je laag eerst omgezet moet worden in pixels of geconverteerd moet worden naar een slim object. Kies voor ‘omzetten in slim object‘.

Door de hoeveelheid aan te passen, kun je de richting van het effect wijzigen. Wijzig het aantal tanden om te bepalen hoeveel rimpels je effect heeft.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende stijlen. Mijn voorkeur gaat uit naar de stijl ‘rond middelpunt‘.

ZigZag effect


Stap 3: Kleur toevoegen (verloop toewijzen)

Je hebt nu een ZigZag draaikolk effect gecreëerd, maar het effect ziet er nog een beetje saai uit. Om dat te veranderen, voegen we kleur toe aan het effect. Creëer hiervoor een ‘verloop toewijzen‘ laag.

Verloop toewijzen


Klik op het verloop om deze te wijzigen. Kies een voorinstelling of maak je eigen verloop.

Ik kies een rood verloop en ik verschuif de kleurstops om de verhouding tussen de kleuren te wijzigen. Probeer zelf een aantal verschillende verlopen en kleurcombinaties uit om te zien wat er goed uitziet!

Verloopbewerker


Je ZigZag draaikolk effect is nu klaar!

Om het ZigZag effect aan te passen, dubbelklik je op je ‘ZigZag’ laag. Het scherm uit stap 2 opent nu opnieuw, zodat je het effect kunt bewerken.

Om de kleuren aan te passen, selecteer je de ‘verloop toewijzen’ laag. Klik op het verloop, bewerk je verloop of kies een ander verloop totdat je tevreden bent met het resultaat!

En dat is hoe je dit abstracte ZigZag draaikolk effect met kleurverloop maakt in Adobe Photoshop!

Abstract ZigZag draaikolk effect


Leer meer over bewerken in Photoshop

Wil je meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan ook mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs en tutorials? Volg me dan op Facebook! Onderstaand vind je de video met de (Engelstalige) instructies.


🢐 Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Abstract ZigZag draaikolk effect in Photoshop

Berichtnavigatie