Gepubliceerd op 25 juni, 2023

Marmer effect creëren

Ik laat je in dit artikel zien hoe je snel en eenvoudig een marmer textuur creëert in Adobe Photoshop!

Liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier om de video te openen of scrol verder naar het eind van deze pagina. Dit is een Engelstalige tutorial.


Stap 1: De voorbereidingen

Maak een nieuw bestand met een witte achtergrond. Mijn bestand heeft een formaat van 1920 x 1080 pixels (resolutie 300). Je kunt ook voor een ander formaat bestand kiezen. Het marmer effect zal er dan wel anders uitzien.

Maak een nieuwe laag. Ga dan naar ‘Filter > Rendering > Wolken‘. Wanneer je dat gedaan hebt, navigeer je naar ‘Filter > Rendering > Andere wolken‘. Je afbeelding moet er nu ongeveer hetzelfde uitzien als die in onderstaand voorbeeld.

Wolken


Ga dan naar ‘Afbeelding > Aanpassingen > Niveaus‘. Je kunt de instellingen die ik gebruikt heb terugvinden in onderstaande afbeelding. Kopieer deze instellingen.

Niveaus


Druk op CTRL+J om de marmer laag te dupliceren. Druk dan op CTRL+T om vrije transformatie te activeren. Klik met je rechtermuisknop op je afbeelding en selecteer ‘roteren 180°‘.

Laag roteren


Stap 2: Marmer structuur

Verander de overvloeimodus van de bovenste laag in ‘bleken‘. Je ziet nu het marmer effect!

Om het patroon van het marmer te veranderen, selecteer je de bovenste laag en druk je op CTRL+T. Je kunt de laag nu groter maken en een beetje roteren. Zorg ervoor dat deze laag wel je gehele canvas bedekt!

Overvloeimodus


En dat is hoe je een marmer effect creëert in Adobe Photoshop!

Marmer


Leer meer over Photoshop

Wil je meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials!


⇠ Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Maak een marmer textuur in Photoshop

Berichtnavigatie