Gepubliceerd op 7 april, 2024

Tekst met golf effect

Ik laat je in dit artikel een super snelle en eenvoudige methode zien om een golvende tekst te creëren in Adobe Photoshop.

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier om de video te bekijken op YouTube of scrol door naar het eind van deze pagina. Dit is een Engelstalige tutorial.


Golvende tekst

Creëer eerst een nieuw bestand. Mijn bestand heeft een formaat van 1920×1080 pixels (resolutie 72). Je kunt bij het creëren van je bestand ook meteen een achtergrondkleur uitkiezen.

Selecteer dan de tool horizontale tekst. Kies een lettertype en een kleur uit en typ je tekst.

Wanneer je dit gedaan hebt, selecteer je verplaatsen. Druk op CTRL+T om vrije transformatie te activeren. Je kunt nu het formaat van de tekst aanpassen en de tekst verplaatsen.

Navigeer nu naar ‘Filter > Vervorm > Golf‘. Als je een melding krijgt, kies je voor ‘omzetten in slim object‘. Je kunt de instellingen die ik gebruikt heb terugvinden in onderstaande afbeelding. Je kunt deze instellingen overnemen, maar je kunt ook andere instellingen proberen.

Klik op ‘willekeurig’ tot je een golf effect vindt dat je aanspreekt. Kijk naar de voorvertoning erboven om te zien hoe het effect eruit ziet.

Golf


Omdat je de tekst hebt omgezet in een slim object, kun je de instellingen op ieder gewenst moment aanpassen. Dubbelklik op de ‘golf’ laag om dit te doen. Het scherm dat getoond wordt in bovenstaande afbeelding zal dan opnieuw openen, zodat je de instellingen kunt wijzigen.

Instellingen aanpassen


En dat is hoe je een golvende tekst maakt in Adobe Photoshop!

Golvende tekst


Meer leren over bewerken in Photoshop?

Wil je meer leren over bewerken in Adobe Photoshop? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials!


⇠ Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Maak snel een golvende tekst in Photoshop

Berichtnavigatie