Gepubliceerd op 29 mei, 2023

Maak tanden wit

Ik laat je in dit artikel een super snelle en eenvoudige methode zien om tanden wit te maken in Adobe Lightroom (Classic). Hiervoor gebruik ik een voorinstelling.

Wil je liever de video met instructies bekijken? Klik dan hier of scrol door naar het eind van deze pagina. Dit is een Engelstalige video.

Je kunt de foto die ik gebruikt heb hier downloaden.


Tanden witter maken

Open de foto die je wil bewerken en open je voorinstellingen.

Vervolgens klap je het tabblad ‘Adaptief: Portret‘ uit. Selecteer hieronder de voorinstelling ‘tanden witter maken‘. Zie je dit niet staan? Dan moet je Lightroom wellicht eerst updaten.

Voorinstellingen


Wanneer je op de \ toets drukt, kun je switchen tussen de voor en na foto. Je zult zien dat de tanden er nu al witter uitzien!

Om de tanden nog witter te maken, kun je de hoeveelheid verhogen. Je kunt de hoeveelheid natuurlijk ook verlagen om de tanden minder wit te maken. Ik zou de hoeveelheid niet te veel verhogen, zo voorkom je dat het er onrealistisch uitziet.

Hoeveelheid aanpassen


En dat is hoe je snel en eenvoudig tanden witter maakt door gebruik te maken van je voorinstellingen in Adobe Lightroom!

Tanden wit maken


Leer meer over Lightroom

Wil je meer leren over bewerken in Adobe Lightroom? Bekijk dan mijn andere blogs of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal

Volg me ook op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs en tutorials!


⇠ Terug naar homePhotoshop
De basis
Fotobewerking
Creatief bewerken
Camera Raw
Neural Filters
Tekst effecten

Lightroom
De basis
Fotobewerking

Deel dit artikel
Tanden wit maken in Lightroom

Berichtnavigatie